WiadomośćMasarnia Brzozie poleca
(Kategoria: Powiat Brodnicki · Brodnica - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
sobota, 25 lipca 2020 r., godz. 18:11

Sezon grilla w pełni
Kiełbaski pachnące czosnkiem, świeże i aromatyczne, kaszanka gorąca i rozpływająca się w ustach. Do tego świeże mięso pachnące przyprawami, pieczołowicie podpieczone na grillu. Któż z nas się temu oprze? A więc zapraszamy na grilla.



Zwyczaj grillowania został zapoczątkowany w południowo-wschodniej części Stanów Zjednoczonych. Z czasem rozprzestrzenił się na całe terytorium kraju i stał się narodową tradycją. Moda na przyjęcia barbecue w Polsce przywędrowała z USA na fali przemian lat 80. i 90., powoli wypierając działkowe ogniska. Swoje metody grillowania udoskonalają również mieszkańcy starego kontynentu. Mięso z rusztu jest popularne zarówno w kulturze śródziemnomorskiej jak i na północy Europy. W Niemczech, dla przykładu, preferuje się kiełbasę białą, która stała się symbolem kuchni bawarskiej.

Od lat grillowanie jest dla Polaków jednym z ulubionych sposobów spędzania długich, ciepłych weekendów. Od wiosny do wczesnej jesieni spotykamy się w ogrodach i na działkach, przy smakowicie przyrządzonych, wypieczonych kiełbaskach czy karczku. Jeszcze do niedawna nie mieliśmy w zwyczaju przyrządzać mięsa przed położeniem na grillu w jakiś szczególny sposób. Zazwyczaj wystarczył gotowy zestaw przypraw, którym posypywało się produkty. Dziś więcej wagi przywiązujemy do smaku i aromatu, dlatego coraz popularniejsze stają się marynaty, w których przygotowuje się mięsa.

Grillować można każdy rodzaj mięsa, wszystko zależy od preferencji naszego podniebienia. Jednak bez względu na to, czy wybierzemy chudsze czy też tłustsze, koniecznie zwróćmy uwagę na jego jakość A o to zadba Masarnia Brzozie - firma, która istnieje od 1991 roku. Trzech wspólników Kazimierz Leśniewski, Bogdan Biegański i Grzegorz Sobiech założyło firmę, która prowadzi ubój trzody chlewnej, rozbiór mięsa wieprzowego i wołowego, a także produkcję wyrobów wędliniarskich. Zakład jest w pełni dostosowany do wymogów unijnych.

Specjalizuje się on w produkcji wyrobów tradycyjnych - naturalnych. Starannie wyselekcjonowane mięso używane do produkcji pochodzi od rolników z ekologicznie czystych terenów powiatu brodnickiego. W długim procesie peklowania mięsa używana jest sól, majeranek, czosnek, pieprz, gorczyca, które nadają wędlinom niepowtarzalny smak i aromat. Pasja i zaangażowanie spowodowały, że na przestrzeni lat stała się ona liderem na rynku mięsnym w sprzedaży wyrobów wędliniarskich w regionie, oraz kluczowym dostawcą produktów do dystrybutorów i gastronomii. Z prawdziwie rzemieślniczym pietyzmem właściciele dbają, aby były one zawsze smaczne i zdrowe. Łącząc umiejętnie walory tradycji z nowoczesną technologią produkują wyroby najwyższej jakości, którą potwierdzają zadowoleni konsumenci.

Wszystkie produkty przygotowane są wedle starych, dobrze sprawdzonych receptur. Smak i aromat wędlin, to przede wszystkim wysoce selekcjonowane mięso wieprzowe, peklowane z dodatkiem naturalnych przypraw oraz odpowiednio wędzone – dymem olchowym i bukowym. Zakład ciągle wzbogaca się o nowe maszyny i urządzenia, oraz poszerza asortyment produkowanych wyrobów. Wędliny i mięsa z Brzozia, to kombinacja wieloletniego doświadczenia, tradycji i zamiłowania do pysznego jedzenia – niczym w klasycznym, staropolskim przepisie.

Masarnia prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną w swojej siedzibie w Brzoziu Polskim. Miła, fachowa obsługa, konkurencyjne ceny, realizacja zamówień telefonicznych i dowóz towarów do klienta - stanowią ważną cechę oferty handlowej. Masarnia Brzozie zaprasza oferując pokaźny wybór wędlin i mięs, oraz pełną i ciekawą ofertę na grilla. Nic bowiem tak dobrze nie smakuje, jak kiełbaska z rodzimej przetwórni, która oprócz dobrego smaku oferuje również pewność, że wszystkie produkty są świeże i aromatyczne.

Wyroby, które oferuje Masarnia, to połączenie wielopokoleniowej tradycji, solidności i pasji, a dzięki temu mamy pewność, że na grillu zagoszczą wyśmienite produkty pozbawione "skazy" masowej produkcji, a obdarzone smakiem tradycji. W swojej ofercie firma z Brzozia posiada świeże mięso oraz wędzonki, szynki, kiełbasy i wędliny podrobowe. Podwawelska, parówkowa, żywiecka, krakowska, ogonówka, kindziuk i kabanosy, każdy kto mieszka na terenie Pojezierza Brodnickiego powinien te wyroby kojarzyć z Masarnią Brzozie.

Zapraszamy do poznania ich bliżej, zasmakowania w tym, co jest ich pasją – przyrządzaniu produktów o harmonijnym smaku i bogatym wnętrzu. Sezon grillowy jeszcze się nie skończył!


reklama

Źródło: Artykuł promocyjny

Wyroby Masarni Brzozie:























Źródło: Powiat Brodnicki - Brodnica > Portal mieszkańców
( http://powiatbrodnicki.pl/news.php?extend.12349 )